La ministra gavanenca Raquel Sánchez inaugura el 25è aniversari del SIL en una jornada de gran activitat

Economia.

La anterior alcaldessa de Gavà durant l’ acte de inauguració.
La anterior alcaldessa de Gavà durant l’ acte de inauguració.

Dimecres ha tingut lloc l’acte inaugural d’una nova edició del Saló Internacional de la Logística, una de les majors fires mundials de Logística, Transport, intralogística i Supply Chain, i el referent estatal, al Mediterrani i Amèrica Llatina, organitzada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (que engloba territori fins al Prat), que se celebrarà fins al pròxim 9 de juny i que enguany commemora el seu 25è aniversari.

L’acte d’inauguració, que ha tingut lloc a les 10.00 hores al pavelló 8 en el Recinte de Montjuïc-Plaça Espanya de la Fira de Barcelona, ha estat presidit per Raquel Sánchez, Ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, qui ha reiterat el seu suport a l’esdeveniment assegurant que “el SIL ha convertit a Barcelona en l’epicentre de logística a nivell mundial, un pont entre Europa, Amèrica Llatina i el Mediterrani."

Reblava que, "el sector, que es troba en una missió transcendental i és determinant per a l’economia i la societat, passa per la sostenibilitat i la digitalització. L’electrificació, automatització, la Internet de les Coses o la Intel•ligència Artificial són banderes que marquen tendència i ens permetran afrontar els desafiaments que tenim com a societat”.

I finalitzava, “la indústria logística que aglutina prop del 10% amb els subsectors connexos, més de 200.000 companyies i gairebé 1 milions de treballadors són una de les fortaleses del nostre país, que gaudeix d’una posició privilegiada com una porta a Europa. Les xarxes i les infraestructures que disposem es troben entre les 7 millors del món”.

Sánchez ha estat acompanyada per Roger Torrent, conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya; Laia Bonet, tercera tinent d’alcaldessa de l’Ajuntament de Barcelona en funcions; Idoia Mendia, vicelehendakari segona i consellera de Treball i Ocupació del Govern Basc; Moisès Solís, president d’ALACAT; Pere Navarro, president del SIL, i Blanca Sorigué. directora general del SIL, entre altres personalitats.

Amb motiu del 25è aniversari de l’esdeveniment, durant l’acte inaugural, el SIL ha reconegut durant l’acte inaugural el suport de les institucions públiques que han apostat, any rere any, per contribuir al desenvolupament de la fira, com són: Port de Barcelona, Port de Tarragona, Ports de l’Estat, ADIF, Renfe, Correus, AENA, SEPES, Cimalsa, ALACAT i Govern Basc.

El protagonisme d’aquesta primera jornada ha recaigut en Euskadi, comunitat autònoma convidada en la present edició del SIL, que ha celebrat el seu acte central aquest migdia a la fira on ha mostrat el seu potencial industrial i logístic, així com la seva aposta per la sostenibilitat social, mediambiental i econòmica per a la logística del futur.

En aquesta primera jornada intensa de la fira han donat inici també quatre dels cinc congressos internacionals que se celebraran de manera simultània en el marc del SIL: el 39è Congrés ALACAT, la 18a European Conference & European Research Seminar del CSCMP, la 26a edició de EUROLOG i el SILKnowledge.

De la mateixa manera, demà s’inaugurarà la 19a MedaLogistics Week. Entre altres actes celebrats avui al SIL destaca la presentació de l’informe anual sobre l’impacte de la logística en l’economia, elaborat per PIMEC i el Clúster Logístic de Catalunya.

Aquest informe constata que entre els anys 2011 i 2014 la competitivitat del sector observa una evolució positiva (del 50% al 45%), mentre que entre 2015 i 2019 augmenta fins a situar-se en el 55% i es dispara el 2020 fins al 69%.

Entre 2013 i 2014 la competitivitat del factor treball de la logística és més alta que la del conjunt de l’economia, fet que es reverteix entre 2015 i 2019 i s’accentua el 2020.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article