300 plans de diversitat a través del programa Next Diversitat i Empresa impulsats per PIMEC Baix Llobregat l’Hospitalet i ECAS

Economia.

Arxiu. A través de la seva participació en el Programa Next Diversitat i Empresa.
Arxiu. A través de la seva participació en el Programa Next Diversitat i Empresa.

L’objectiu del projecte, impulsat pel Departament d’Empresa i Treball i finançat pels fons Next Generation EU, és promoure la gestió de la diversitat en l’entorn empresarial i acompanyar les persones en situació de vulnerabilitat per afavorir la seva ocupabilitat.

Al Baix Llobregat, l’Hospitalet, el Garraf i el Penedès, al mes de maig, ja 62 empreses ja estaven participant, i es preveu que aquest projecte pugui beneficiar més de 300 persones provinents de col•lectius en situació de vulnerabilitat.

En concret, gràcies a la mediació d’entitats socials vinculades al territori que participen de manera directa en els processos d’orientació, formació i assessorament d’aquests col•lectius. Es tracta, concretament, d’ABD, Insercoop, Resilis i les fundacions Formació i Treball, Iniciatives Solidàries, i Salut i Comunitat.

“Donar suport a les empreses en el desenvolupament d'accions de responsabilitat social empresarial obre les portes a fer les pimes més compromeses amb les persones provinents de situacions vulnerables”, explica el president de PIMEC Baix Llobregat – l’Hospitalet, Joan Soler.

També ha destacat que “programes com el Next Diversitat i Empresa són fonamentals per acompanyar a les persones en risc d’exclusió i afavorir que puguin desenvolupar les competències necessàries per sortir de la situació de vulnerabilitat en que es troben”.

Al conjunt de Catalunya es preveu que el Programa Next Diversitat i Empresa permeti implementar fins a 1.700 plans de diversitat en petites i mitjanes empreses.

A més, el mes de juliol, se celebraran diferents trobades territorials amb el teixit empresarial amb l’objectiu de continuar promovent una gestió responsable de la diversitat a les mipimes catalanes.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article