Dos projectes de Sant Climent finalistes a la XVI Bienal Espanyola d’ Arquitectura i Urbanisme

Cultura.

La Biennal aposta enguany per subratllar la contribució de l’arquitectura i l’urbanisme per a revertir l’impacte de les persones sobre l’ecosistema.
La Biennal aposta enguany per subratllar la contribució de l’arquitectura i l’urbanisme per a revertir l’impacte de les persones sobre l’ecosistema.

Els projectes dels Jardins de la Font del Rector i la Biblioteca Ca l’Altisent han quedat finalistes en el procés de selecció per a participar en la XVI Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo que se celebra a Sevilla a partir del proper mes de setembre.

La biennal està promoguda pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en col•laboració amb el Consell Superior dels Col•legis d’Arquitectes d’Espanya i la Fundación Arquia, i recull en les seves categories diferents obres notables sota el lema “Som l’arquitectura que vivim”.

En aquesta ocasió, a més, centren el seu missatge entre altres aspectes en subratllar la contribució de l’arquitectura i l’urbanisme per a revertir l’impacte de les persones sobre l’ecosistema.

En el cas de Sant Climent de Llobregat, els jardins i la biblioteca han quedat finalistes en la categoria Obres, en la qual es premien projectes que destaquin pels valors innovadors, culturals, espacials, tècnics, funcionals, econòmics, de qualitat, socials, de sostenibilitat i eficiència ambiental.

Aquestes dues actuacions destaquen perquè, al voltant de la rehabilitació de Ca l’Altisent s’ha creat un recorregut urbà que uneix les places de la Vila i de l’Església a través del parc i d’una nova plaça situada davant de la biblioteca.

La proposta per a participar a la Bienal amb aquest espai per part del Col•lectiu Brusi, Ramiro Chiriotti, Robert Bagó i Màrius Quintana, neix des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, entitat col•laboradora amb l’Ajuntament en la creació del parc metropolità dels Jardins de la Font del Rector i la nova biblioteca.

En tot cas cal destacar també la participació de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona en el finançament de les obres que han fet possible aquest conjunt urbanístic.

Paral•lelament a aquest reconeixement, actualment es treballa en la redacció del projecte de la segona fase del parc dels Jardins de la Font del Rector. El projecte suposarà integrar en el parc els 9.715 m² de terrenys situats entre el parc existent i la rotonda del camí que porta al cementiri.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article