Cristina Capdevila nova responsable de la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l'Institut Català de la Salut

Salut.

En un acte a l’ Hospital de Bellvitge.
En un acte a l’ Hospital de Bellvitge.

La qui serà a partir de l'1 de juliol la nova gerent de la Gerència Territorial Metropolitana Sud (GTMS) de l'Institut Català de la Salut (ICS), Cristina Capdevila, ha estat presentada aquest migdia en un acte institucional que ha tingut lloc a la sala d'actes d'aquest hospital, i que ha estat presidit pel director gerent de l'Institut Català de la Salut, Xavier Pérez.

Tal com ja va anunciar l'Institut Català de la Salut fa uns dies, Cristina Capdevila Aguilera, fins ara directora de l'Hospital Universitari de Bellvitge, substituirà en el càrrec de directora gerent de la GTMS Montserrat Figuerola Batista, que es jubilarà el proper 30 de juny.

La Gerència Territorial Metropolitana Sud de l'ICS inclou l'Hospital Universitari de Bellvitge, l'Atenció Primària Metropolitana Sud (amb 61 equips d'atenció primària i 17 unitats assistencials de suport) i l'Hospital de Viladecans. Cristina Capdevila és facultativa especialista en medicina familiar i comunitària i diplomada ESADE en Direcció de Serveis Integrats de Salut.

Ha estat facultativa especialista de l'Hospital Universitari de Bellvitge i de l'Hospital Mútua de Terrassa, coordinadora mèdica i subdirectora mèdica de l'Àrea Ambulatòria de l'Hospital Universitari de Bellvitge, directora assistencial de la Fundació Sanitària Mollet, i directora de l'Hospital Universitari de Bellvitge des del 2016 fins a l'actualitat.

En l'acte, també s'ha anunciat que la Direcció Gerència de l'ICS ha proposat a la Comissió Executiva del Consell d'Administració el nomenament com a nova directora de l'Hospital Universitari de Bellvitge de Maica Galán Guzmán.

Galán és facultativa especialista en oncologia mèdica i doctora en medicina. Ha estat facultativa especialista de l'Hospital Clínic de Barcelona, l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i, des del 1998, de l'Institut Català d'Oncologia (ICO).

Dins d'aquesta institució ha estat, entre d'altres, coordinadora de la Unitat Funcional HUB-ICO de Tumors Esofagogàstrics, cap assistencial del Servei d'Oncologia Mèdica i, entre el 2018 i el 2022, directora assistencial de l'ICO l'Hospitalet.

El principal protagonisme en l'acte institucional ha estat per a Montserrat Figuerola, la qual ha resseguit les principals fites assolides per l'equip que ha encapçalat durant els darrers set anys, entre les quals la millora de l'experiència de l'usuari, l'aposta pel desenvolupament professional i la gestió del talent, l'impuls a la recerca i la innovació, o el treball en xarxa.

Figuerola ha rebut un emotiu homenatge per part dels assistents en reconeixement a la destacada tasca que ha realitzat al llarg d'aquest període, sempre amb un tarannà dialogant i afable.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article