L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha informat l’Ajuntament de Vallirana que ha revisat les restriccions d’aigua als barris afectats pels sulfats

Salut.

Arxiu.
Arxiu.

Per tant, la superació del valor de referència dels sulfats ja no implica una restricció del consum de l’aigua per a la població en general als barris del Pla del Pèlag, Penya Forcada, Les Bassioles, Polígon Industrial de Can Prunera, Plaça Germans Molins, La Pinatella, Can Julià i El Lledoner.

Tot i així, recomana que les persones que puguin ser més sensibles a nivells elevats de sulfats, utilitzin una altra font de subministrament d’aigua per al consum, recomanant especialment no utilitzar-la per a la preparació de biberons per a nadons.

De cara a la resolució del problema de la qualitat de l’aigua, des de l’Ajuntament se segueix treballant per realitzar, al més aviat possible, la connexió de la xarxa de distribució d’aigua municipal amb la xarxa d’Aigües Ter-Llobregat.

Un fet que proveirà el municipi amb aigua suficient per a millorar la qualitat de l’aigua municipal i que alhora resoldrà el problema de quantitat d’aigua disponible.

Dilluns 3 de juliol l’Ajuntament de Vallirana es va reunir amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i divendres 7 de juliol amb la direcció d’Aigües Ter-Llobregat (ATL).

Amb aquestes reunions es va constatar la necessitat d’accelerar la solució definitiva per tenir la connexió amb la xarxa ATL i alhora mentrestant treballar conjuntament, per poder buscar totes les possibles vies per tal de garantir l’abastament d’aigua a la població.

Finalment, cal insistir en els esforços dirigits a la reducció del consum d’aigua, per tal de pal·liar els greus efectes de la present situació de sequera, provocada per la falta de pluges i l’escassetat d’aigua dels aqüífers de Vallirana, i alhora es recorda el Ban Municipal sobre les restriccions d’ús.

A nivell municipal i d’acord amb el Pla Director, s’està elaborant un pla de xoc d’inversions per tal de millorar l’actual rendiment de la xarxa i evitar possibles fuites. Pel que fa als camions cisterna, estaran prestant el servei de subministrament d’aigua fins diumenge inclòs.

Comentaris

Lluis Vallirana
1.
De la noche a la mañana ya se ha solucionado el tema, otra mentira más, otro engaño más del municipio a los ciudadanos afectados.
Hacer política es muy fácil, engañar a la gente también, implicar a la empresa concesionaria y pasarse la pelota unos a otros también.
El agua sigue con sulfatos altos. No permitidos por la OMS ni por la CEE.
Quién engaña, Aqualia, Ajuntament, ACA, Generalitat, Sanitat, Aguas Ter Llobregat...
Más de dos meses escuchando mentiras en un Ajuntament.
Pero cobrar, siguen cobrando todos, y soluciones ni una.
Eso sí, los más de 5000 afectados seguimos igual.
Alguno puede creer en la política o el algún partido político?
Bando municipal de la noche a la mañana ya podéis beber agua.....ni tan siquiera probaron el agua que se les llevó.
Ah, claro vienen las elecciones generales y nos quieren callados.....por esa razón de que el agua ya es de boca y aceptable, vaya y superando los niveles.
Buena política Sra. Alcaldesa.
Demasiado negocio tiene que haber de por medio para que se diga los pozos están secos según gráficos aportados por Ajuntament y de repente ya podemos beber.
Mucho ha tenido que llover en los dos meses últimos y demasiado grifo abierto en los depósitos....

Comenta aquest article