A partir d’ ara les subvencions als partits polítics de l’ Ajuntament d’ Esparreguera passen a ser anuals i amb auditoria externa

Política.

Arxiu.
Arxiu.

En referència a l’import de les assignacions corresponents als grups municipals, el regidor de Serveis Econòmics, Daniel Farriols, va explicar que “hem volgut fer una reducció per intentar reequilibrar les assignacions, ja que abans es penalitzava els partits grans i es beneficiava els petits, i també hem tingut en compte que ara tenim un grup municipal més i calia buscar l’encaix amb el pressupost municipal”.

En el passat mandat la quantitat fixa mensual a percebre per grup era de 380 euros i ara s’ha reduït a 225 euros; mentre que la quantitat variable en funció del nombre de regidors era de 142,5 euros i ara tindrà un import de 150 euros.

Farriols també ha subratllat que “fins ara les assignacions eren subvencions nominatives plurianuals, però ara els partits tindran la mateixa condició que les entitats, i aquestes seran anuals i objecte d’auditoria externa”.

Les assignacions es van aprovar amb el suport de tots els grups municipals, excepte el del PP que es va abstenir i el de Junts per Esparreguera i la extrema dreta que hi van votar en contra. D’altra banda, també es va aprovar el règim de dedicacions i les retribucions per assistències als òrgans de govern col·legiats municipals.

En aquest mandat hi haurà tres dedicacions exclusives: l’alcalde, Eduard Rivas, amb un sou brut anual de 59.400 euros i el primer tinent d’alcalde i coordinador de l’Àrea de Drets Socials i Ciutadania, Juan Jurado, i la tercera tinent d’alcalde i coordinadora de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, Nati Sanchez, amb una retribució bruta anual de 47.900 euros.

També hi ha quatre regidores amb dedicació de mitja jornada que percebran un sou brut anual de 23.950 euros. Es tracta de la regidora d’Educació, Infància i Esports, Desirée Gómez; la regidora de Serveis Socials i Gent Gran, Sandra Chaparro; la regidora d’Empresa, Comerç, Consum, Mercats i Ocupació, Montserrat Vilardosa; i el regidor de Joventut, Turisme, Emprenedoria i Acció Jove, Albert Campillo.

El regidor de Serveis Econòmics va explicar que “hem passat de 4 dedicacions exclusives i 1 parcial a 3 exclusives i 4 parcials i s’han incrementat un 8% els sous, que estaven congelats des del 2009”.

Per a la resta dels membres de la corporació, que no exerceixen el seu càrrec amb caràcter de dedicació exclusiva o parcial, també s’han definit les assignacions econòmiques per assistència a les sessions dels òrgans col·legiats.

Així l’assistència al Ple es retribueix amb 200 euros per sessió, a les comissions informatives amb 150 euros per sessió, a la Junta de Govern Local amb 195 euros per sessió i a la Junta de Portaveus amb 100 euros per sessió.

En tots els casos el màxim general està limitat a 14 sessions a l’any, excepte la Junta de Govern Local que té el límit en 24 sessions anuals. A més, l’assistència a les comissions informatives estarà limitada a una retribució màxima mensual de 300 euros per regidor o regidora.

Daniel Farriols va destacar que “abans els regidors de govern sense dedicació cobraven menys que els de l’oposició i amb aquestes modificacions hem intentant equilibrar-ho sense un augment excessiu de la despesa total i disminuint també la diferència entre portaveus i regidors”.

La despesa anual total de les retribucions és de 413.000 euros, 25.000 euros més que en el passat mandat. Aquest punt va obtenir el suport del PSC, ERC i Esparreguera 2031, l’abstenció d’Esparreguera en Comú, Junts per Esparreguera i PP i el vot contrari de la CUP i de la extrema dreta.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article