La Diputació rehabilitarà el pont d’en Jordà que uneix els barris de la Torrassa i Santa Eulàlia de l’ Hospitalet

Cultura.

L’actuació començarà a l’octubre i té un pressupost de 332.700 euros i un termini d’execució previst de cinc mesos.
L’actuació començarà a l’octubre i té un pressupost de 332.700 euros i un termini d’execució previst de cinc mesos.

El pont d’en Jordà està catalogat al Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic de l’Hospitalet i forma part de l’Inventari del Patrimoni Cultural Català com a Bé Cultural d’Interès Local, per la qual cosa la rehabilitació ha de respectar les característiques constructives i els acabaments originals.

L’Ajuntament ha adjudicat el projecte per rehabilitar el pont d’en Jordà, actuació que inclou el sanejament, la protecció i el reforç d’alguns elements de l'estructura metàl·lica, a més de la millora del paviment i l’enllumenat.

L’execució de les obres es farà respectant el caràcter patrimonial del també conegut com a pont de la Torrassa, que uneix aquest barri amb Santa Eulàlia salvant les vies del tren.

El projecte s’ha realitzat a partir de les conclusions de l’estudi que l’Ajuntament va encarregar a una empresa d'enginyeria especialitzada en estructures d'edificacions i ponts, a causa dels defectes detectats al pont a conseqüència del pas del temps i de l’exposició a les condicions meteorològiques.

Els treballs que s’han de realitzar inclouen el sanejament i el reforç d’alguns elements de l’estructura metàl·lica del pont; la protecció de l’estructura metàl·lica i de les baranes amb pintura adequada; la reparació de les superfícies de formigó; la millora del sistema de drenatge i canalització; la millora del paviment de la passarel·la, de 42 metres.

La substitució de les malles de baranes rovellades i trencades; la substitució de trams de xapa als accessos que no compleixen amb la coherència estètica marcada per la part original del pont; i millores de l’enllumenat de la passarel·la i de l’exterior, amb il·luminació de tipus monumental.

Les obres es faran en bona part en jornades nocturnes per no afectar la circulació ferroviària i causar les mínimes molèsties possibles al gran nombre de vianants que utilitzen el pont diàriament. Alhora, s’hi aplicaran mesures per fer compatibles els treballs nocturns amb el descans del veïnat.

El pont d’en Jordà, també conegut com a pont de la Torrassa i pont del Metro, és un dels elements més importants i singulars d’obra pública a l’Hospitalet; per aquest motiu, és previst que no quedi afectat pel projecte de soterrament de les vies fèrries i es mantingui com a patrimoni de la ciutat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article