El Baix Llobregat també domina l’ AMB

Política.

El Baix Llobregat estarà molt ben representat tant a l’ AMB coma a la Diputació.
El Baix Llobregat estarà molt ben representat tant a l’ AMB coma a la Diputació.

El nou Govern té un total d'11 vicepresidències i set àrees de govern, cadascuna de les quals compta amb una conselleria delegada centrada en temes particulars.

Àrea d'Administració i Territori (Vicepresidència: Antonio Balmón, PSC-CP) alcalde de Cornellà, Àrea de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat (Vicepresidència: Carlos Cordón, PSC-CP), Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic (Vicepresidència: Jordi Valls, PSC-CP).

Àrea del Cicle de l'Aigua i Anàlisi de Polítiques Metropolitanes (Vicepresidència: Belén García, PSC-CP alcaldessa de Sant Joan Despí), Desenvolupament de Polítiques Urbanístiques (Vicepresidència: Damià Calvet, Junts per Catalunya).

Àrea d'Acció Climàtica i Agenda Estratègica Metropolitana (Vicepresidència: Janet Sanz, En Comú Podem - Confluència), Àrea Internacional i de Metròpolis Digital (Vicepresidència: Elisenda Alamany, ERC-AM).

Les quatre vicepresidències institucionals recauran en Belén García alcaldessa de Sant Joan Despí (PSC-CP), Isidre Sierra alcalde de Sant Climent (Junts per Catalunya), Lluís Mijoler alcalde del Prat (En Comú Podem – Confluència) i Marc Giribet (ERC-AM) alcalde de Sant Andreu de la Barca.

La Junta de Govern per a aquest mandat estarà formada per 17 membres (president i 16 consellers i conselleres), amb el repartiment següent: PSC – CP, 9 membres; Junts per Catalunya, 3 membres; En Comú Podem – Confluència, 3 membres; ERC – AM, 2 membres.

En la sessió plenària d'avui també s'han comunicat els portaveus de cada un dels grups polítics que formen part del ple de l'AMB: PSC-CP - Grup Socialista: Xavier Paz (alcalde de Molins), Junts per Catalunya: Josep Maria Vallès,.

En Comú Podem - Confluència: Ascensión Ratia (alcaldessa de Pallejà), Partit Popular: Juan Fernández, Esquerra Republicana de Catalunya – AMB (ERC-AM): Jaume Graells (cap de la oposició a l’ Hospitalet).

Extrema dreta: Gonzalo de Oro, Junts per Tiana: Isaac Salvatierra, Compromís i Acord per Torrelles (CATTorrelles): Joan Juncà (alcalde de Torrelles), Vivim Montcada i Reixac (VIVIMIR): Anabel Moreno

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article