El pressupost municipal de Molins de Rei s’amplia en 511.060,67 €

Política.

Amb càrrec al Romanent Líquid de Tresoreria (RLT).
Amb càrrec al Romanent Líquid de Tresoreria (RLT).

Aquest import es destinarà a cobrir les despeses derivades de l’ampliació de l’oferta educativa de l’Escola Bressol La Traca (55.700 €); a les activitats de la Festa Major de Sant Miquel, de la Fira de la Candelera i l’enllumenat de Nadal (266.260, 67 €); a les despeses d’emergència social i Servei d’Atenció Domiciliària (138.000 €); i al suport de les activitats organitzades per entitats de la vila –Festival Cinema de Terror i Trobada Cervesers Artesans de Molins de Rei– (52.000 €).

En aquest sentit, també s’ha aprovat el Compte General de l’exercici 2022, que posa de manifest la gestió realitzada en els aspectes econòmic, financer, patrimonial i pressupostari de l’Ajuntament i de Molivers Societat Municipal SL.

Per altra banda, el Ple també ha aprovat per unanimitat l’ampliació del servei de l’Escola Bressol Municipal La Traca que ampliarà l’oferta educativa amb 53 places noves, per tant, un total de 140 places -8 d’Infantil 0, 52 d’Infantil 1 i 80 d’Infantil 2-. També s’ha aprovat la pròrroga i l’ampliació del contracte de l’Escola Bressol La Traca amb la cooperativa que gestiona el servei.

En l’àmbit educatiu, també ha prosperat l’harmonització de l’Infantil 0 i 1 i de la gratuïtat de l’escolarització de l’Infantil 2, pel curs 2023-2024, per un màxim de 61 places. És a dir, l’actualització del preu del contracte.

També s’ha aprovat el nomenament de representants municipals, a l’Ainoa Garcia al Comitè Comarcal de la Creu Roja al Baix Llobregat Centre, a l’Esther Espinosa al Consell de Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), i a la Jessica Revestido a l’Associació Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Cal destacar també, l’aprovació per unanimitat de la creació d’un nou lloc de treball d’assessor/a jurídic/a de l’àmbit econòmic per assessorar jurídicament en la redacció d’ordenances fiscals, de preus públics, de bases d’execució del pressupost; així com donar suport en la tramitació d’expedients o la redacció d’informes jurídics i documentació d’aquest àmbit, entre altres funcions.

També ha prosperat la modificació del contracte de les obres del projecte per a la rehabilitació i recuperació del Palau Requesens a Molins de Rei per un import de 113.747,58 € (IVA inclòs). Aquest modificat es deu a canvis a algunes instal·lacions tècniques i paraments de l’obra i en ampliacions de la climatització.

Mencionar també l’aprovació per unanimitat de la sol·licitud a UNICEF Comitè Español per a participar i renovar el reconeixement del Programa Ciutats Amigues de la Infància, un reconeixement que ja va obtenir l’Ajuntament l’any 2018 i es renova cada quatre anys.

Es tracta d’un programa que té com a objectiu general treballar i garantir l’aplicació de la Convenció sobre els Drets de l’Infant (ONU, 1989), ratificada pel nostre país l’any 1990, en l’àmbit dels Governs Locals.

Els requisits que estableix UNICEF per aconseguir el reconeixement és l’existència d’un Pla local d’infància i adolescència, un instrument que va ser aprovat pel Ple Municipal de Molins de Rei el març de 2023 per unanimitat. A més, el Ple també ha donat llum verda per unanimitat als acords individuals de l’activitat formativa de la Formació Dual.

er una banda, hi haurà quatre alumnes de l’institut Gabriela Mistral que faran pràctiques a la Llar Municipal d’Avis Dr. Josep Mestre i a les escoles bressol municipals.

I, per altra banda, hi haurà dos alumnes de l’institut Bernat el Ferrer que duran a terme les seves pràctiques al departament d’informàtica de l’Ajuntament i a l’Àrea de Servei a les Persones.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article