El noranta per cent dels telèfons mòbils del Baix Llobregat van rebre el simulacre d’ alerta ahir

Societat.

Una imatge de la jornada.
Una imatge de la jornada.

El simulacre del sistema d'alertes de Protecció Civil als telèfons mòbils de la demarcació de Barcelona s'ha desenvolupat amb èxit, aquest dijous 14 de setembre.

Entre les 10 h i les 13 h s'han enviat missatges de prova als municipis del Vallès Oriental, Vallès Occidental, Barcelonès, Maresme i Baix Llobregat.

Els resultats de l'enquesta habilitada mostren una recepció al voltant del 85% en aquesta zona. L'enquesta anònima, que no recull cap dada personal, es pot respondre al següent enllaç: https://arcg.is/0Cqby8.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha presidit a la sala CECAT la reunió de seguiment de les proves, junt amb la directora general de Protecció Civil, Marta Cassany, la directora general del CAT112, Irene Fornós, el delegat territorial del Govern a Barcelona, Joan Borràs, el director de serveis territorials d'Interior a Barcelona, Manel Sorribas, i tècnics i comandaments de Protecció Civil de la Generalitat, Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, Cos d'Agents Rurals i SEM.

Segons les dades recollides per les enquestes fetes per Protecció Civil, l'enviament ha arribat al 85% de la població de l'àrea de Barcelona. Així, al voltant de 5 milions de persones han rebut el missatge del sistema d'alertes.

Des del Departament d'Interior indiquen que si algú no ha rebut el missatge, podria ser perquè en aquell moment no tenia cobertura o perquè ha d'activar la recepció d'alertes al seu dispositiu mòbil.

La prova s'ha realitzat des de les 10 h del matí amb l'enviament al Vallès Oriental, Maresme, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Badalona.

Posteriorment, s'ha dut a terme a la ciutat de Barcelona, a les 11 h. A les 12 h s'ha procedit a enviar al Vallès Occidental, mentre que a les 13 h es feia a l'Hospitalet i el Baix Llobregat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article