El 20% de les empreses que han participat al programa Accelera el Creixement de PIMEC I Diputació són del Baix Llobregat

Economia.

L'acte de cloenda s’ ha fet al Museu Marítim de Barcelona, on s'ha fet lliurament d'una acreditació a cadascuna de les empreses participants.
L'acte de cloenda s’ ha fet al Museu Marítim de Barcelona, on s'ha fet lliurament d'una acreditació a cadascuna de les empreses participants.

En la seva intervenció, el director gerent de PIMEC, David Giménez, s’ha mostrat satisfet pels resultats i ha assenyalat que «en aquests moments de situació inflacionària les pimes valoren molt aquesta ajuda, ja que els permet impulsar la seva competitivitat, viabilitat i productivitat». Giménez ha recordat que la millora de la situació empresarial permet el progrés social perquè «són el nostre motor econòmic, generadors de riquesa i ocupació».

Per la seva part, el gerent de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Roger Pumares, ha posat en valor la tasca realitzada pels 88 centres locals de serveis a les empreses, que «el 2022 van atendre més de 60.000 persones emprenedores i gairebé 40.000 empreses, ajudant a crear 2.385 noves empreses que, en conjunt, han generat més de 3.000 nous llocs de treball».

Pumares ha celebrat que el programa ‘Accelera el Creixement’ hagi arribat ja a la seva 11a edició. «No és habitual que hi hagi programes que es consolidin tant, i això ha estat així perquè cada any hem anat fent canvis i introduint millores», ha recordat.

A l'acte de cloenda de l’11a edició del programa també hi ha participat el president de Leitat Technological Center, Jordi William Carnes, amb la conferència 'Revolució industrial. Reptes d'ahir i avui'. Durant les 11 edicions que s’han fet fins ara, ja han participat 547 empreses.

Pel que fa al perfil d’aquestes pimes, la majoria procedeixen del Vallès Occidental (25%), Baix Llobregat (20%) i Vallès Oriental (14%); tenen una mitjana de 19 treballadors, desenvolupen la seva activitat al sector industrial (56%) i facturen una mitjana de 3,1 milions d’euros, el llistat de les empreses es pot consultar en aquest enllaç 

Per a la 12a edició, s’han rebut candidatures de 88 empreses, de les quals se n'han seleccionat 50, que iniciaran el programa a finals d'aquest mes de setembre.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article