Esparreguera comptarà amb una aula d’extensió universitària de formació permanent per a persones majors de 55 anys

Societat.

Una imatge de la presentació.
Una imatge de la presentació.

Les persones interessades en formar part de la nova entitat poden adreçar-se a la segona planta del Centre Dual els dies 19, 22, 26 i 29 de setembre de 10 del matí a 12 del migdia per omplir o entregar la butlleta de preinscripció.

Es tracta d’una iniciativa que l’Ajuntament d’Esparreguera va impulsar en el passat mandat i que, per motius jurídics, s’ha canalitzat a través de la creació d’una nova entitat municipal vinculada a l’Agrupació d’Aules de Formació Permanent per a la Gent Gran de Catalunya (AFOPA), que compta també amb el suport de la Regidoria de Gent Gran.

La presentació de la nova associació ha tingut lloc aquest matí a la sala d’actes de Can Pasqual, que s’ha omplert amb una setantena de persones interessades en conèixer aquest nou projecte.

L'acte ha comptat amb les intervencions de la regidora de Gent Gran, Sandra Chaparro, l’exregidora de Gent Gran, María Vallejo, l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, la presidenta d’AFOPA, Muntsa Lamúa, i dues de les impulsores de l’entitat, Paca Fosalba i Mariona Masferrer.

L’entitat, que celebrarà properament l’assembla de constitució, ja compta amb un centenar de persones interessades en associar-s’hi i té previst posar en funcionament, a partir del mes de gener, un programa de sessions quinzenals impartides per professorat universitari i professionals experts en diferents matèries.

Durant l’acte de presentació de l’aula d’extensió universitària, l’exregidora de Gent Gran, María Vallejo, ha assegurat estar “molt contenta de la bona acollida que ha tingut aquest projecte, que vam començar a treballar des de l’Ajuntament a finals del mandat passat, de la mà de Creu Roja i AFOPA, per donar cobertura a persones d’una franja d’edat que quedava una mica descoberta d’activitats i formació a nivell municipal”.

Tot i que l’impuls inicial va ser de la Regidoria de Gent Gran, es tracta d’un servei que, per qüestions jurídiques no es pot prestar a través del consistori i, per aquest motiu, s’està creant una associació que liderarà el projecte.

Entre els membres impulsors hi ha Paca Fosalba, representant de l'entitat, que ha explicat que “les aules d’extensió universitària fa anys que són presents a diversos municipis de Catalunya, la més propera la tenim a Martorell, i el seu objectiu és la difusió i divulgació del coneixement per a persones majors de 55 anys amb interessos i ganes d’aprendre sobre diversos temes”.

En el cas d’Esparreguera, “l’eix vertebrador de l’aula seran les sessions, que seran quinzenals i tindran lloc el segon i el quart dijous de mes”, ha explicat Fosalba, que ha afegit que “es farà una programació trimestral, que volem iniciar a finals del proper mes de gener”.

El curs comptarà amb tres trimestres, de gener a març, d’abril a juny i d’octubre a desembre, i es programaran sessions de diferents temes, com poden ser art, història, salut, biologia, ciència, tecnologia...

“Dependrà dels interessos dels associats i també de la disponibilitat dels ponents, que seran professorat universitari i professionals experts en cada matèria”, ha puntualitzat Fosalba,

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article