“L’incivisme es cronifica a Olesa de Montserrat.”

Només en 26 dies del mes de desembre a Olesa s’han produït robatoris i destrosses a 3 centres educatius: CEIP Puigventós, CEIP Sant Bernat i Institut Creu de Saba, el robatori de la totalitat d’un dels pessebres que s’exposen aquests dies a la Vila i, fins on tenim coneixement, atès que la informació als regidors de l’oposició es pràcticament nul•la, l’incendi de 24 contenidors en un mateix vespre de forma consecutiva.

L’augment d’aquest fenomen ja s’ha anat constatant al llarg de tot el 2015, així ho va reconèixer el Regidor de Medi Natural i Espai Públic, Sr. Francesc Rosa, en el ple ordinari del passat mes d’octubre, quan va respondre a una pregunta del Grup municipal de CDC-DC que l’incendi de contenidors i d’altres actes incívics de naturalesa anàloga a la Vila estava augmentant de forma alarmant.

Davant d’aquest fet per una banda l’equip de Govern del Bloc Olesa EUiA ha rebaixat les multes que s’imposen a les persones que realitzen aquests actes incívics, mesura que vàrem criticar, i molt, els representants de Convergència i de Demòcrates a l’Ajuntament, i de l’altra banda no s’han pres mesures noves ni a nivell policial, ni a nivell de formació, conciliació o diàleg per intentar reduir aquest fenomen que s’està cronificant a la Vila d’Olesa.

No volem pas dir que aquest fenomen sigui volgut per part de l’equip de Govern del Bloc EUiA, però si que, massa sovint, trobem una excessiva comprensió davant d’aquets tipus d’actes i molta tebiesa a l’hora de criticar-los o condemnar-los.

A una força política que té un amplíssim suport a la Vila (4.585 vots a les darreres eleccions municipals) li hauria de ser més fàcil que a ningú fer entendre a uns pocs olesans que l’espai públic és de tots, que n’hem de tenir cura entre tots, i que cada cop que algú el malmet és entre tots que hem d’assumir les despeses per reconstruir allò que uns pocs destrueixen. I si, cal molta col•laboració ciutadana i molta cultura del bé públic i de civisme, però també cal contundència a l’hora de criticar i lluitar contra els actes incívics, i aquesta contundència el Bloc EUiA no la té. La tindrà?