"Què ha passat del 27S fins avui al Baix Llobregat?"

Aquesta és la pregunta que la ciutadania de la nostra comarca ha de preguntar per valorar la feina del govern i dels diferents partits vers als nostres municipis.

Primer, cal evidenciar l’escenari on ens trobem. La gran pujada de l’independentisme i de les esquerres al Baix Llobregat, demostren una nova manera de fer, pensar i actuar.

La suma dels partits que estan d’acord amb el dret a decidir, guanyen per golejada, això vol dir, que la gran majoria de la ciutadania de la comarca, vol un referèndum vinculant com a solució al problema nacional. A més, dins l’espai del dret a decidir, hi ha una clara majoria independentista.

Tan mateix, els partits de les esquerres com ERC o els moviments al voltant de Podem, han sigut els grans guanyadors de les últimes eleccions (Nacionals, Municipals i Estatals).

Què ens diu aquest escenari?

Es constata que la ciutadania del Baix Llobregat i també de L’Hospitalet, vol una transformació social, on la transparència, la participació, les noves formes de fer política, la lluita contra la corrupció, les polítiques d’esquerres i justícia social, siguin prioritat. També, per a poder fer aquestes polítiques, la majoria de la ciutadania ha entès que l’Estat Espanyol, no ens ajudarà, al contrari, ens posarà pals a les rodes, com ho demostra l’asfixia econòmica o la negativa a temes tant importants per a l’ajuda a les famílies més necessàries, com han fet amb la Llei de la pobresa energètica o posar un impost a la banca, entre d’altres. És també per aquesta raó, que ha crescut tant l’independentisme a la nostra comarca. Davant la negativa de l’Estat a poder fer una societat més justa, tenim l’oportunitat de fer una República entre totes i tots, començant de zero. No volem la República per a un canvi de banderes, la volem per a un canvi radical en les formes de fer política i en la justícia social.

Com ho aconseguirem?

Amb la unitat i la força que dóna treballar units. Una unitat basada en aconseguir el que és just per a la nostra gent. Bona educació i escoles per a tothom, salut pública i bon funcionament dels hospitals, cura del parc agrari, bones infraestructures i connexions. I per a fer això, el finançament que ens mereixem, és a dir, els diners que produïm cada dia i paguem amb els nostres impostos o consum, que aquests diners siguin destinats a les nostres necessitats més importants i que no marxin per a fer aeroports sense avions, AVE’s sense passatgers, camps de golf a les ambaixades o per despeses militars.

Un exemple d’aquesta unitat, és el Fòrum Social del Baix Llobregat, on partits d’esquerres, sindicats i entitats ens trobem per analitzar les necessitats de la comarca, per reclamar i exigir solucions. A partir de reunions i demandes que s’han fet als Grups Parlamentaris, podem dir que hem aconseguit uns compromisos que valorem molt positivament amb l’Hospital de Viladecans, o per exemple, hem aconseguit cobrir les beques menjador de tots els nens de la nostra comarca o reduir els tancaments de línies P3 a les escoles. Cal seguir aquesta feina, i aprofitar que en aquests moments tenim un partit d’esquerres (ERC) al govern per aconseguir-ho.

Els grans reptes que tenim.

No oblidar mai, que primer de tot, son les persones, totes. La unitat per aconseguir millorar les dificultats és imprescindible, molt per sobre dels partidismes. És a dir, no val, demanar millores per un hospital o escola i després votar en contra dels pressupostos. Això, és partidisme i enganyar a les persones que dia a dia, lluiten per una millor escola o hospital. Cal que cadascú de nosaltres, demanem coherència als partits amb als que ens sentim més identificats, cal que els hi diguem clar i fort, que si hi ha un compromís per part del govern en la millora de la nostra escola o hospital, cal aprovar els pressupostos, no fer-ho per partidisme, és no voler solucionar el problema.

L’altre gran repte que tenim, és construir la nova República. És a dir, fer un nou país entre totes i tots, fer un nou país modern, transparent, on participem totes les persones de les seves decisions, on, tota la ciutadania participi de l’elaboració de la seva Constitució. Un nou país de Justícia Social, amb una educació i salut realment universal, on la prioritat, siguin les persones i el seu benestar. Aquí, també hem d’estar units totes les persones, moviments socials, forces polítiques d’esquerres i sindicats.

No podem perdre aquesta oportunitat; fer un país lliure de persones lliures.