"Diàleg per preservar Cal Trabal i millorar el PDU"

En el darrer Ple, ERC va presentar una moció per preservar Cal Trabal, la darrera zona agrícola, amenaçada per l’actual plantejament del PDU Granvia-Llobregat avalat per l’anterior govern municipal de PSC-ICV-EUiA.

Lamentablement, la moció va rebre només 13 vots a favor, i 14 vots en contra de PSC, CiU i els dos regidors no adscrits, que han abandonat la seva defensa de Cal Trabal després del seu pacte per entrar al Govern. El vicepresident Junqueras, en la seva recent visita institucional a l’Hospitalet, va manifestar la necessitat de treballar per garantir la preservació de Cal Trabal, arribant a acords per millorar el projecte actual.

Des d’ERC creiem que hi ha marge per assolir un acord, preservant la totalitat de la zona agrícola de Cal Trabal i evitant la construcció de les set torres per disposar d’un parc urbà que uneixi el barri de Bellvitge amb la zona agrícola, el riu Llobregat i el Parc Agrari del Baix Llobregat.

És per aquest motiu que ara li toca al conseller de Territori de la Generalitat, Josep Rull, consultar a la ciutadania i a les entitats i crear una taula de diàleg que tingui com a objectiu preservar Cal Trabal i millorar l’actual PDU Granvia-LLobregat. ERC seguirem treballant per preservar Cal Trabal i millorar aquest projecte. Aquest ha estat, és i serà el nostre compromís.