"Todo empezó con la sentencia del Tribunal Constitucional sobre el Estatut de Catalunya de 2006"

Durante cuatro años, mantuvieron callados a los catalanes que aguantaron con infinita paciencia una sentencia injusta sobre el Estatut votado por todo el Parlament de Catalunya excepto el Partido Popular, y Refrendado por los catalanes en el referéndum celebrado el 18 de junio de 2006.

La sentencia del Constitucional fue pública el 28 de junio de 2010, cuatro años después de la presentación del recurso de inconstitucionalidad interpuesto por el Partido Popular el 31 de julio de 2006. La dignidad de un pueblo ha sido pisoteada al ver que, más de la mitad de los 214 artículos del Estatut han sido anulados, teniendo que aguantar encima, aquello de… “nos hemos cepillado el estatuto” frases como esta han ido precediendo el maltrato al pueblo catalán.

Me da escalofríos recordar la del Ministro Fernández Díaz. “Nos hemos cargado el sistema sanitario de Catalunya” (Que vergüenza) Y todo empezó el 9 de julio de 2010, un día antes de la celebración en Barcelona de la manifestación de rechazo a la sentencia del constitucional bajo el lema "Som una nació. Nosaltres decidim" Los gobiernos de España y solo los gobiernos de España, son los únicos responsables de que Catalunya se declare como un país independiente, una república libre.

Ja som una nació, ja no hi ha marxa enrere. Van tenir l'oportunitat d'escoltar a un poble que volia sortir de la crisi. Un poble que volia dins de l'estat espanyol tenir l'oportunitat de mirar a Europa. D'un poble que volia fer les seves lleis per protegir als més desfavorits. Un poble que ha estat menyspreat, insultat, i deixat de costat.

Un poble on molta gent seguia sentint-se espanyol i català, però que vostès senyors governants, ens han obert els ulls i ja no volem pertànyer a aquest estat opressor dels nostres fills que són catalans, que continuarem sentint-nos espanyols perquè no renunciem a les nostres arrels, però que no estem ni de bon tros orgullosos de veure com tracten a un poble que ha estat i serà sempre respectuós amb els espanyols i amb tots els pobles, per molt que vostès els han posat sempre en contra del món sencer.

El seu error és la pura ignorància del que és Catalunya. Ara ja és tard, ara ja ens hem mentalitzat. Ara ja som una República.