"Estem preparats"

Sí, farem el referèndum, segur, sense cap tipus de dubte, només poden dubtar aquells que són contraris al referèndum per fer-nos por, per afeblir-nos, per crear una sicosi de dubtes i contradiccions i per això, us dic amb tot el convenciment, hi haurà referèndum i serà vinculant. Estem preparats per defensar i practicar la democràcia.

I sí, l’Estat Espanyol actuarà com només sap fer-ho, negant l’evidència, desautoritzant la democràcia, judicialitzant la política i practicant la repressió contra els nostres representants públics. En aquest sentit, tota la nostra solidaritat i suport a totes i tots els càrrecs electes i permeteu-me, per proximitat i estima, recordar, la nostra diputada a la comarca, l’Anna Simó; membre de la Mesa del Parlament i que ja està al punt de mira de l’Estat Espanyol.

Anna, ja ho saps, ens tens a tota la comarca al teu costat, igual que tu sempre has estat al nostre. Has fet i estàs fent una gran feina, sempre has estat i sempre hi ets, la teva feina ha sigut i és enorme, no només tens el reconeixement dels teus companys de partit, també de tothom qui et coneix. Anna, al teu costat sempre.

En aquest sentit, el proper 18 de març es presentarà a la comarca l’Assemblea de Càrrecs Electes de Catalunya (AECAT), formada per diputats, alcaldes i regidors independentistes i no independentistes, però totes i tots demòcrates. I sense cap tipus de dubte, serà aquest organisme, qui definirà les mobilitzacions i estratègies unitàries a seguir en cas de repressió o dificultats per fer el referèndum. Segueixo dient, estem preparats.

Ara tot dependrà de nosaltres, de tots aquells que entenem que la democràcia no es retalla, es practica. D’aquells que van lluitar per poder votar quan no els hi deixaven i que ara no permetran que ningú els hi digui que votar, no és legal. D’aquells que un 15M van ocupar places sense demanar permís, per debatre, votar i decidir sobre noves polítiques. Algú creu, què no anirà a votar aquella gent que ha lluitat per poder votar? Algú creu, que no aniran a votar, aquells que van ocupar places sense demanar permís?

I encara més, algú creu que cap regidor d’esquerres no es posarà al costat del seu company regidor encara que sigui d’un altre partit, si aquest se’l reprimeix? Algú, es pot imaginar, cap sindicat, associació de veïns, comitè d’empresa que no es solidaritzi amb algú que pateixi repressió per voler votar?

Doncs sí, estem preparats, només ens queden els metres finals de la cursa i ho hem de fer i ho farem bé.

Ara és el moment de la democràcia, de treballar plegats, independentistes i no independentistes, tots els demòcrates junts, el referèndum no és independència, el referèndum és democràcia. I per això cal impulsar projectes unitaris. La unitat, no és que tots els independentistes estiguem junts, la unitat és que tots els demòcrates independentistes o no independentistes, treballem plegats.

Per aquest motiu, cal compartir el lideratge d’aquests projectes unitaris. Ara impulsarem la Taula pel Referèndum a la comarca, una Taula per treballar per a fer el referèndum i que la liderarà sindicats o entitats que tenen entre els seus membres partidaris de la independència, partidaris d’un millor autogovern, o partidaris de seguir com estem. Entitats transversals en quant als seus membres i no partidàries d’una opció o altre, però sí de la voluntat de votar i decidir el nostre futur.

Qualsevol projecte unitari pel referèndum que el vulgui liderar un partit o entitat amb una clara i marcada opció de vot, no serà creïble en el conjunt dels demòcrates de la comarca per partidisme i per tant, serà ineficient i contraproduent.

Tenim les eines, ara ens cal recórrer els metros finals, treure la por allà on la posen, allà on no arribem. I això, també sabem com ho farem. La comarca s’omplirà de debats, on participarem tots els partits, sindicats, entitats i moviments socials, cadascú amb la seva postura, però tots amb un fi comú, el referèndum com una expressió més de la democràcia i amb la participació activa de la ciutadania. I un avís per a navegants, si algú creu, que aquest referèndum no serà vinculant, que em permeti un petit consell, que vagi a votar per si un cas ho és, que ho serà.

Els nostres enemics no seran mai els partidaris del NO a la independència, els nostres enemics seran aquells que ens neguin el dret a vot, el dret a viure en democràcia.