“Ens comprometem a seguir treballant amb força i valentia per fer de Corbera el poble que ens mereixem”

Els regidors i regidores d’Esquerra Republicana de Catalunya, a l’Ajuntament de Corbera de Llobregat, han presentat la seva renúncia al càrrec per integritat, coherència i convicció.

Després de quasi bé dos anys i mig d’absolut treball i dedicació al Govern Municipal de Corbera de Llobregat, la Montserrat Febrero, la Mercè Rocas, l’Arturo Martínez i en Jordi Anducas, presentem la nostra renúncia al càrrec de regidors, per motius determinats i concloents.

Malgrat la cessió de l’alcaldia per part del PSC Corbera, a favor d’ERC Corbera, afavorint la signatura del Decret que va permetre l’obertura dels col•legits electorals el passat 1 d’octubre, malgrat la seva condemna pública a la repressió policial exercida i el seu posicionament en contra de l’aplicació de l’article 155.

Per a aquests quatre regidors d’Esquerra s’ha fet insostenible i impossible seguir en coalició de Govern amb el Partit Socialista de Catalunya atès la falta d’identitat pròpia, respecte i credibilitat de què fa bandera aquesta formació política.

El silenci i acord tàcit amb ideologies franquistes, la criminalització de les urnes i el dret a l’autodeterminació del poble català, transgredir els Drets Humans, la demagògia com a recurs envers la falta d’arguments, referenciar-se com a crossa d’un govern d’ultradreta.

La seva total immobilitat davant la persecució de càrrec electes, la seva ceguesa a la decisió d’empresonament a membres de la societat civil, i com a conclusió, la seva falta d’ètica política alhora de no posicionar-se davant la sentència de presó incondicional a membres del Govern Català, fa del tot inadmissible la nostra continuïtat al front del Govern Municipal a Corbera de Llobregat.

Som conscients de la bona feina feta fins ara, som conscients de la gran tasca portada a terme en aquest període, feina que reivindiquem i ens sentim molt orgullosos, però ERC Corbera té molt clar quins són els límits socials, humans, polítics i ètics que mai s’han de transgredir.