Carta oberta d' Oriol Junqueras des de la presó d' Estremera de cara a les eleccions del 21D

Coincidint amb el final de campanya us torno a fer arribar un missatge.

Us he de dir que he anat rebent periòdicament la informació, si bé amb un cert retard inevitable. Sé que l’arrencada de campanya va ser complexa. Fer-la en les condicions que ens havien imposat no era fàcil. ERC, a més, s’ha situat com el partit central del país i això ens fa tenir fronteres amb un ampli ventall de sensibilitats, el que també vol dir que tothom ens busca.

I és aquesta centralitat que ha fet d’ERC el veritable vot útil davant totes les eventualitats i el que té l’obligació de cosir i apropar tradicions dispars, de rellançar una estratègia de país guanyadora. A mesura que han anat passant els dies hem anat a més.

Ens hem fet valer i ara necessitem fer el millor resultat per posar-lo al servei del país, d’un país que entenem en tota la seva dimensió, del país de debò, del que tenim a les nostres comarques i ciutats, i que volem cohesionat al voltant d’una idea global: som un sol poble i aquest po ble té dret a decidir el seu futur.

La campanya ha estat in crescendo. Més i més gent als actes, més i més voluntat de sumar i sumar noves complicitats. Perquè al final aquesta és la fórmula que ens ha de permetre fer-nos més forts, apropar nous actors polítics i socials en la defensa dels drets civils i polítics, teixir complicitats més enllà de l’independentisme (gràcies Albano per tot el que has fet i faràs) i dibuixar un ampli espai imbatible, hegemònic i alhora que sigui un antídot davant la tesi aznarista que pretén minar la convivència.

Som a la recta final amb un doble objectiu: aturar la involució democràtica sobre Catalunya perpetrada pels del Bloc del 155 i sumar una majoria política sòlida al Parlament. No ho imagino de cap altra manera si la voluntat és guanyar i construir el futur que volem.

Som l’expressió de la solidaritat i també de la generositat, de l’honradesa i d’un full de serveis exemplar al País. Sempre hem estat els que hem prioritzat sumar majories, sempre hem estat els que hem prioritzat l’entesa i sempre hem estat disposats a assumir el gruix de les responsabilitats conciliant a banda i banda. I ho seguirem fent.

Som també la garantia que el Parlament sorgit del 21D permeti un Govern fort i de consens, d’ampli consens, abraçant tots aquells que volen avançar davant l'immobilisme d'un Estat que actua en contra de l'interès de la ciutadania catalana i dels seus anhels i aspiracions democràtiques.

Comparteixo la felicitat per tots els companys i companyes que han pogut abandonar la Presó, retrobar-se amb els seus i fer campanya. Desitjo retrobar-me aviat amb ells, amb tots, començant pel Carles Mundó, amb qui vaig compartir cel.la, i a qui vaig retrobar rere el vidre dels locutoris, gràcies a una visita que em va poder fer a posteriori en la seva condició d’advocat.

Ara, enlloc del Carles, comparteixo cel.la amb el Quim Forn, una persona noble i de fermes conviccions. Heu estat els grans protagonistes d’una meritòria campanya, heu posat les bases per guanyar i per posar aquesta victòria al servei de tothom, dels que som a la Presó (començant pels Jordis, a Soto del Real), dels que són a Brussel·les i sobretot de tota la gent del país que vol viure un futur de pau i llibertat i un present de tots, amb respecte per a tothom (una assignatura que alguns suspenen de totes totes), començant pel respecte als vots i a allò que representa cadascun d’ells i col·lectivament.

De banderes no se’n menja, no som aquí per privar de sentiments a ningú, som aquí per construir el país que volem, per ajudar tothom, amb lleialtat a allò que hem expressat sempre i que tan bé defineixen les nostres sigles: Esquerra Republicana de Catalunya.

Gràcies a tots per ser com sou, us estimo.