“No cal perdre el nord i voler fer-ho tot a corre cuita”

El dia que el Sr. Carbonell em va proposar convertir El Maset en un macro polígon (quan encara tenim polígons al poble amb parcel•les buides) vaig tenir el pressentiment que la meva resposta no havia agradat i que el pacte de govern fet dos anys abans acabava d’estar ferit de mort.

El Sr. Borrell hi era quan se’m va fer aquesta proposta i, per molt que ara digui i prediqui que ell sempre ha defensat que el nostre municipi no ha de créixer, no s'hi va manifestar pas en contra, tot el contrari.

Entenc que Sant Esteve ha de créixer i segurament els voltants del poble acabaran sent polígons amb els anys, perquè les rodalies de Barcelona ja no disposen de terrenys de sol industrial i el teixit industrial està creixent cap a pobles dels voltants de l'àrea metropolitana.

L'encant de Sant Esteve radica en el seu model de poble. Amb carrers i places on els infants encara poden corre i jugar, on els més joves poden fer les seves reunions i festejar, sense masses problemes perquè tots ens coneixem.

Envoltat de zones verdes és pot passejar i fer esport sense haver d'agafar el cotxe. No hi ha semàfors i tot i que el trànsit ha augmentat, encara conservem franges horàries on no hi ha cotxes i zones on els nostres infants poden anar en bicicleta o fer skate.

Sant Esteve encara conserva l'encant que a molts ens va enamorar i que va ser el motiu pel qual vàrem decidir convertir-nos en sesrovirencs. Pel que fa al número d'habitants del municipi, els pobles que limiten amb Sant Esteve parlen d'un creixement de l'1%.

Això significaria uns 800 habitants més a Sant Esteve. Malauradament, tot el que el Sr. Carbonell té signat des de fa anys ens portarà a un poble de 12.000/13.000 habitants. Ens preguntem si aquest creixement, pactat des de fa anys pel Sr. Carbonell, amb el consentiment i el beneplàcit del Sr. Borrell, ha contemplat el creixement de serveis i d’infraestructures viàries.

Si ara ja representa un problema sortir de Sant Esteve a certes hores perquè la B-224 va plena i la recta de la Seat es col•lapsa a cada moment, què passarà amb l’augment de veïns i per tant de turismes, que passarà quan el polígon de Can Margarit funcioni al 100%, i quan el nou centre que es preveu a la recta de la Seat estigui enllestit, i quan funcioni la nova macro empresa que en breu s’instal•larà a la sortida de Martorell, direcció cap a Sant Esteve, entre molts d’altres?

Pel que fa als serveis, 5.000 persones més a Sant Esteve són moltes persones que requeriran d’assistència mèdica, d’escoles, d’institut, del casal de la gent gran, del complex, dels equipaments municipals, de botigues, dels serveis municipals, de la biblioteca...

Estan tots aquests serveis preparats per rebre aquest creixement que es proposa? Per suposat que hi ha d’haver un creixement del número d’habitants i s’ha de créixer industrialment a Sant Esteve, però aquest creixement ha de ser sostenible, pensat, estudiat, valorat, parlat amb tots els actors i d’acord amb la ciutadania. El creixement del municipi no pot ser un capritx o un deliri de l'alcalde de torn.